Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+ ново поколение защита!

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+ ново поколение защита!

Виждаме слънцето в небето всеки ден. С изгряването си започва нов ден, нови емоции, постижения и именно слънцето поддържа жизнената дейност на всички живи същества на планетата. 

Слънчевата светлина е източник на витамин D (група биологично активни вещества, които се образуват в кожата под въздействието на ултравиолетовите лъчи и влизат в човешкото тяло с храната).

Но има и друга страна на слънчевите лъчи – отрицателната. Основното увреждане, причинено на кожата ни от ултравиолетовите лъчи, е увеличаването на броя на свободните радикали, които необратимо разрушават колагена и еластина. В резултат на това по кожата се появяват ранни бръчки и пигментни петна.

За да предпазите кожата си от вредното въздействие на слънцето, е необходимо да използвате специални слънцезащитни продукти с UV филтърна система.

Едва ли вече има човек, който да не си купува слънцезащитни продукти, като тръгне за море. Но това още не значи, че средностатистическият потребител се ориентира в означения като като SPF, UV, UVA, UVB и понятия като фактори, филтри, защити.

Нека разгледаме и изясним някой понятия и определенията.

Цялата гама на ултравиолетовите лъчи е разделена на три вида: UVA – дълги вълни, черна светлина, UVB – средни вълни и UVС – къси вълни, дезинфекционни. Лъчите на спектъра C не достигат до нас, защото те се абсорбират от озоновия слой. Но от В и А лъчи кожата трябва да бъде защитена. UVB в малки дози причиняват тен, в големи – слънчево изгаряне. UVA са коварни – те не оставят никакви видими следи, но прониквайки дълбоко в кожата, провокират след известно време появата на старчески петна, бенки, лунички, кожата губи своята еластичност, става суха и груба, предизвиквайки по този начин нейното стареене.

Свободните радикали в човешкото тяло са силно реактивни частици, нестабилни кислородни молекули (с несдвоени електрони). Те се стремят да отнемат липсващия електрон от пълноценни молекули, които в същото време стават нестабилни. Механизмът на тяхното действие е агресивно окисляване, придружено от увреждане на клетките на тялото, предимно клетъчните мембрани. Предаването на клетъчните импулси е нарушено, клетките губят способността си да „комуникират“ помежду си. Хода на нормалния биохимичен процесите e нарушен.

Слънчевите филтри (UV / UV филтри) са вещества, които, когато се прилагат върху кожата, отстраняват по-голямата част от слънчевата радиация. Козметиката с UV филтри се предлага в различни нива на SPF защита. Те предпазват кожата от еритема (ограничено зачервяване) и насърчават здравословен тен.

SPF факторът изразява степента на защита от UVB. 

Съкращението идва от английски – Sunburn Protection Factor – и ще рече „фактор на защита от слънчево изгаряне“. Известно е, че слънчевото изгаряне се причинява от UVB лъчите. Ултравиолетова радиация тип В причинява изгаряния на кожата, срещу тези лъчи действат козметичните продукти със SPF.

Тенът е естествена защита, създадена от тялото. Вътрешният фотозащитен фактор се намира директно в кожата – пигментът меланин, но възможностите му не са неограничени (съответства приблизително на SPF 4), поради което при силно и продължително облъчване кожата изгаря. Незащитената кожа може да бъде изложена на слънце без увреждане само за няколко минути.

Стойността на SPF (слънцезащитен фактор) е коефициентът на продължителна UVB защита. Просто казано, стойност, която показва колко добре едно средство спасява от „изгаряния“.

➡SPF 10 – предпазва от 90% UVB лъчи.

➡ SPF 15 – 93%.

➡ SPF 20 – 95%.

➡SPF 30 – 97%.

➡ SPF 50 – 98%.

➡ SPF 100 – 99%.

Крем за кожа склонна към хиперпигментация от корпорацията има SPF защита над 50!

Най -важните съставки в слънцезащитните продукти, разбира се, са филтрите.

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+ съдържа 3 UV филтъра наведнъж (както и 2 „естествени защитни средства“: алфа-арбутин и екстракт от бурхавия). Именно те съставят първия комплекс от кремообразни съставки – защитен.

Защитен комплекс, подобно на щит, ви позволява да прикриете кожата от лъчите от тип A (UVA) и тип B (UVB). Активните компоненти на комплекса го предпазват от преждевременно стареене, зачервяване и изгаряния, причинени от UV лъчи.

За да помогнат на кожата да се предпази от увреждане от външни агресивни фактори, за възстановяване и запазване на младостта, специалистите на корпорацията са въвели в състава още един комплекс – грижовен.

Той включва компоненти за омекотяване и овлажняване на кожата. Те не само укрепват собствената защитна бариера на кожата, но и помагат за активното възстановяване от въздействието на прах, смог, вятър и други фактори, които правят кожата по -уязвима към UV лъчите.

За засилен ефект и целенасочено действие в крема са включени и следните активни съставки.

-Алфа-арбутин – изсветляваща съставка на растителна основа, която блокира излишния синтез на меланин, помага за изсветляване след акне, пигментни петна и други видове хиперпигментация.

– Екстракт от корени на бурхавия – помага за подобряване и изравняване на цвета на кожата, има регулиращ ефект върху синтеза на меланин, намалява появата на пигментни петна и предотвратява появата им.

– Комплекс “Акваксил” – възстановява кожата, предотвратява нейното обезводняване, увеличава резерва на влага в кожата, намалява лющенето и изглажда релефа.

– Токоферол ацетат (витамин Е) е мощен антиоксидант, който активно защитава епидермалните клетки от външни влияния, като неблагоприятна среда и ултравиолетови лъчи. Той е отличен овлажнител за суха кожа, стимулира производството на колаген в нея, като по този начин забавя стареенето й, има оздравяващ ефект, противовъзпалителен, изсветляващ ефект.

Запознайте се с защитника от следващо поколение – крем за кожа, склонна към хиперпигментация със SPF 50+.
Продуктът е многофункционален! Това е крем 3 в 1, който съчетава качествата на изсветляващ, овлажняващ и защитен крем.

– Кремът има изравняващ ефект.

– Намалява възрастовите петна, има озаряващ ефект.

– Поради наличието в състава на защитни филтри, кремът предпазва кожата максимално от въздействието на UV лъчите.

– В допълнение към факта, че продуктът предпазва от лъчи от тип A (UVA) и тип B (UVB), към крема се добавят специални грижовни компоненти, които предпазват от други агресивни фактори на околната среда.

– Кремът достатъчно овлажнява кожата и не оставя мазен или белезникав слой след нанасяне, който толкова често се използва от слънцезащитни продукти за лицето.

– Благодарение на овлажняващото и изглаждащо действие, кремът идеално подготвя кожата за нанасяне на грим.

– И благодарение на универсалната формула, тя се адаптира към кожата от всякакъв тип и възраст, като същевременно я защитава еднакво добре.

Предотвратяване на слънчево изгаряне на кожата:

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+ ново поколение защита

– Не се подлагайте на слънце без средства с SPF 30–50.

– Не излизайте на открито слънце между 11:00 и 16:00.

– Включете в диетата си храни и напитки с високо съдържание на антиоксиданти: зелен чай и какао, грозде, нар и домати, фъстъци и всякакви ядки.

– Използвайте антиоксидантни продукти за лицето си.

Ефективността на слънцезащитните продукти зависи от региона на пребиваване и от времето на годината (не забравяйте, че защитата е необходима и през зимата?).

За да не навредите на кожата и да не изложите тялото на риск, трябва да знаете вашия фототип и да следите UV индекса на слънцето.

UV ( UVI ) -индексът е индикатор, характеризиращ нивото на ултравиолетова радиация. Той е важно средство за предупреждение на обществеността за необходимостта от използване на слънцезащитни продукти. UV индексът варира от нула и повече. Освен това, колкото по-висока е стойността, толкова по-голяма е потенциалната опасност за кожата и очите на човек и толкова по-малко време отнема вредата за здравето.

Не забравяйте да се съсредоточите върху вашия фототип.

Фототипът е индикатор, който отразява естествената способност на кожата да се предпазва от слънцето. Колкото по-високо е, толкова по-малък е шансът да се изгорите. Общо има шест фототипа, които лесно се разпознават по очите, косата и цвета на кожата, както и по реакцията им към слънцето.

Обикновено хората от първия и втория фототип са изложени на риск:

– келтски – с млечнобяла или розова кожа, често с лунички, със светли очи, светла или червена коса;

– светлокожа европейка- светлокоса, със сини, зелени или сиви очи. 10 минути на плажа без фотозащита са им достатъчни, за да зачервят кожата си.

Можете да разберете към кой фототип принадлежите, както и какъв защитен фактор се нуждаете, от таблицата.

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+ ново поколение защита

Слънцезащитен крем против хиперпигментация SPF 50+! Ново поколение за защита на лицето!

Може да разгледате и руския официален сайт на Тианде.