Лосион или Тоник? Особености и различия

Лосион или Тоник?

Лосион или Тоник? Какво да изберем?

Съвременната козметика е толкова разнообразна, че в това изобилие е много лесно да се объркаме. И ако с избора и начина на използване на крем за лице е възможно лесно да се справим, то често имаме проблеми с избора на почистващи и тонизиращи средства.

Освен това, целта на продукта не винаги е ясна. Каква е например разликата между лосион и тоник, които козметолозите така силно съветват да използват в процеса на грижа за кожата?

Лосион или Тоник?

Повечето жени подминават тази стъпка в грижа за кожата, тъй като решават да спестят или не знаят каква точно функция имат тези средства и по какво се различават.

Ако сложите лосион и тоник един до друг – веднага ще се объркате. Някой дами използват лосион вместо тоник,  и тоник вместо лосион – независимо, че от това кожата страда.

Каква всъщност е разликата между лосион и тоник?

В действителност няма нищо сложно. Дори наименованията на тези средства говорят за техните свойства.

Думата „лосион“ идва от латинското „lotio“, което означава „измиване“ или „къпане“, а „tonic“ – от английското „tonic“, което означава „ободряване, възбуждане, стимулиране“.

Лосионът и тоникът са козметични есенции, между които е невъзможно да се постави знак за равенство. И всичко това, защото имат различно предназначение. И двата варианта са идеални за ежедневна грижа за кожата. Основното е да се спазва последователността на тяхното използване.

лосион – това е продукт, предназначен за хигиена на кожата на лицето, който представлява водно-спиртен разтвор на различни активни съставки, като билкови инфузии, органични киселини, витамини.

тоник – продукт, използван в последния етап на почистване на кожата на лицето, който не съдържа алкохол или го съдържа в минимално количество.

ЛОСИОН

Лосионът основно почиства кожата, тъй като съдържа спирт и други активни вещества, има изразен антисептичен и подсушаващ  ефект. Той отлично премахва примесите, мазнините и мъртвите клетки от повърхността на кожата, а също така помага за борба с определени козметични дефекти (ако има такива): мазна кожа, акне, обриви, възрастови петна и други.

Лосионът трябва да се използва след приключване на първия етап на почистване на кожата: козметиката се отстранява със специално мляко, измиващ гел или пяна. Лосионът помага да се освободи кожата от всичко излишно и да я подготви за нанасяне на подхранващ или хидратиращ крем.

Подходящи лосиони TianDe според типа кожа и нейните потребности.

Тип кожа% спирт в лосиона Подходящи лосиони TianDe
Суха0% спиртМултифункционален лосион за лице “Tibetan Herbs”
Почистващ лосион за лице Fucoidan
Нормална или комбинирана0% спиртМултифункционален лосион за лице “Tibetan Herbs”
Почистващ лосион за лице Fucoidan
Обогатен лосион за лице с алое In Top
Мазнасалицилова киселина
0% спирт
Противовъзпалителен лосион “Master Herb” 
Обогатен лосион за лице с алое In Top
ТОНИК

Това е инструмент, който трябва се използва след почистване на лицето и за завършване на етапа на почистването. Тоникът за  разлика от лосиона не съдържа спирт.

Тоникът е предназначен да подобри състоянието на кожата на лицето, да нормализира работата на нейните клетки и действа малко по-различно – „ободрява“ кожата, като я освежава, подхранва, овлажнява и има способността да съживява изморената и повяхнала кожа.

Тоникът изпълнява още няколко важни задачи:

✅ възстановява и балансира Ph – баланса на дермата и по този начин намалява риска от дразнене и прекомерно изсушаване.

✅ допълнително и напълно отстранява остатъците от грим и средствата за измиване на лицето.

✅ има способност да свива порите, да овлажни кожата и леко да я подхрани.

✅ подготвя кожата и повишава ефективността на всеки използван след него  крем, серум или други активни средства.

Като обгрижващо средство тоникът също съдържа биологично активни вещества, витамини, киселини, овлажнители.

Тоникът трябва внимателно да се избира. Той трябва да е подходящ за вашата кожа и нейните нужди. Може да изберете най-подходящият по своето предназначение тоник: освежаващ, хидратиращ, антиакне, стягащ, подхранващ, регенериращ.

Лосион или Тоник? Дори и тези от нас, убедени във важността на тоника, невинаги знаят къде точно се вписва в рутината. За най-добри резултати, нанасяйте го веднага след измиване на лицето сутрин и вечер. Всъщност, ако кожата ви все още е влажна от почистването, активните съставки в тоника ще проникнат по-ефективно. Ако нанесете само серум и/или крем и двата продукта няма да достигнат до най-дълбоките слоеве. Те ще действат почти само на повърхността на кожата, което не ни върши работа.

Съвместното използване на лосион и тоник е най-добрият вариант. Двата козметични продукта лосион и тоник са взаимно допълващи се козметични препарати.  Тандем, който осигурява ефективен резултат в ежедневната грижа за лицето. Най-добрият вариант би била последователната употреба на тези два средства: първо  лосион – за почистване, след това тоник – за тонизиране на кожата.

Препоръчително е тоникът и другите средства, които използвате да са от една и съща серия. Козметичните серии Тианде са създадени така, че всеки продукт от дадена серия да допълва и усилва действието на друг, т.е. има синергичен ефект.

За мека и копринена кожа изберете изберете  козметичните продукти на TianDe  и осигурете професионална грижа за вашата кожа!