Scroll Top

Грижа за кожата на лицето – златни правила

Грижа за кожата на лицето –  златни правила за красива и здрава кожа.

Красива, гладка и добре поддържана кожа е желанието на всяка жена. За да изглежда кожата на лицето здрава и да я запазим еластична възможно най-дълго, е необходимо от по-ранна възраст редовно и постоянно да се маски за лицегрижим за нея.

Грижата за кожата на лицето включва четири основни етапа, които са задължителни във всяка възраст и за всеки тип кожа.

ОСНОВНИ ЕТАПИ
Грижа за кожата на лицето - златни правила - тианде

ПОЧИСТВАНЕ

Първата и задължителна стъпка към красивата и здрава кожа е ежедневното почистване сутрин и вечер на лицето, шията и деколтето.

Почистването/измиването на лицето:

✅Отстранява нечистотиите, излишната мазнина и остатъците от грим от повърхността на кожата;

✅Предотвратява появата на петна, възпаления и дефекти по кожата.

Почти половината от всички кожни проблеми са причинени от неправилно почистване и неправилен избор на продукти. За почистване на лицето в никакъв случай не използвайте сапун! Това може да доведе до редица проблеми с кожата ви.

Използвайте специални средства. Компания Тианде предлага голям избор от почистващи био продукти – гел, мляко, мицеларна вода, които може да разгледате тук👉измиващи средства.

ТОНИЗИРАНЕ

Много често тонизирането на кожата на лицето се пропуска, но козметолозите са категорични по този въпрос. Тонизирането е задължителна грижа и се извършва ежедневно като втори етап след почистването.

Тоникът изпълнява едновременно няколко функции:

✅ Завършва етапа на почистване на кожата, премахва роговите клетки, остатъците от грим и от самите почистващи продукти;

✅ Стяга кожата и свива порите;

✅ Подготвя кожата да усвои максимално следващия продукт.

✅ Възстановява киселинно – алкалния баланс;

✅ Успокоява и изглажда кожата;

Изборът на тоник  зависи от типа и потребностите на вашата кожа. Тианде предлага разнообразие от тонизиращи продукти.

ОВЛАЖНЯВАНЕ – Дневна грижа

След почистването и тонизирането , третия етап в грижа за кожата на лицето е овлажняването или хидратацията. Независимо от типа кожа, дефицитът на влага ускорява процесите на нейното стареене.  Резултатите мигновено се отразяват върху лицето: кожата губи тонус, става по-суха, стегната, лицето придобива уморен вид, а човек изглежда по-голям от възрастта си.

Всички типове кожи във всяка възраст се нуждаят от овлажняване, което:

✅Омекотява и предпазва кожата от негативни фактори на околната среда.

✅ Предотвратява загубата на влага /дехидратацията/;

✅ Поддържа здрав тен и гладка, еластична кожа.

Използвайте подходящи средства  за вашия тип кожа – дневен крем, емулсия, серум. Разгледайте продуктите, които предлага Компания Тианде тук👉дневна грижа за кожата на лицето.

ХРАНЕНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – Вечерна грижа

През нощта кожата ни се нуждае от подхранване, възстановяване и допълнителна хидратация. Докато до 25-годишна възраст за вечерна грижа може да използвате само овлажняващ крем, то след тази възраст, за да поддържате състоянието на кожата,  вече е необходимо да прилагате продукти за хранене и възстановяване, които:

✅Овлажняват и възстановяват;

✅Подхранват и регенерират /подновяват/ кожата.

През нощта на клетките на кожата не се налага да се предпазват от вредното въздействие на околната среда (слънце, вятър, студ, жега и т.н.) и са изцяло настроени за регенерация.

Продуктите за вечерна грижа се прилагат всяка вечер след почистването и тонизирането на кожата на лицето.

Вечерните продукти за грижа за кожата на ТианДе са разработени съобразно хронологичните «навици» на кожата и нейните възрастови особености, тъй като с възрастта нейните нужди започват да растат. Може да разгледате продуктите тук👉 нощна грижа.

ГРИЖА ЗА ЗОНАТА ОКОЛО ОЧИТЕ
Грижа за кожата на лицето - златни правила - тианде

В допълнение към описаните 4 етапа на основна грижа за кожата не трябва да се пропуска и зоната около очите.

Някои части на  лицето (околоочен контур, устни и др.) имат особено фина и крехка кожа. Те се нуждаят от специфична грижа, особено околоочния контур и устните. Тези зони на лицето са по-чувствителни и заслужават специално внимание.

Кожата около очите е най-тънка и няма почти никаква мазнина под нея. Ето защо тя застарява най-рано. В тази нежна и чувствителна зона се появяват първите бръчици, кожата се отпуска, образуват се тъмни кръгове и торбички.

Често срещана грешка е започването на грижите за тези области чак в зряла възраст.

Специалистите препоръчват да се грижите за състоянието на кожата около очите от 18-годишна възраст. Използвайте специални хидратиращи кремове и пластири с хранителни вещества.

Грижата за кожата около очите е работа с «тънка материя». Продуктите на ТианДе за околоочна грижа са създадени предвид особеностите на нежната кожа на клепачите и за решаване на възникнали проблеми.

Не забравяйте и устните!
Грижа за кожата на лицето - златни правила - тианде

Веднага щом почувствате нужда, използвайте възстановяващ балсам за устните си. Не се притеснявайте да го нанасяте отново, особено върху нежните зони, толкова често, колкото е необходимо. Компания Тианде разполага с няколко много интересни и ефективни продукта за устните.

Грижа за кожата на лицето –  златни правила за красива и здрава кожа включва и специални грижи.

СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ

ЕКСФОЛИРАНЕ

Специалните  грижи са необходимо допълнение към основната ежедневна грижа. за кожата на лицето. Прилагат се няколко пъти в седмицата според специфичните нужди на кожата.

Грижа за кожата на лицето - златни правила - тианде

Това е дълбоко почистване на кожата и има за цел да стимулира процеса на регенериране на клетките. С дълбокото почистване се премахва ороговелия слой мъртви клетки, които потискат растежа на «новите» клетки. По този начин отстранявате мъртвите клетки, изравнявате релефа и почиствате порите в дълбочина.

За дълбоко почистване се използва скраб или пилинг. Пилингите се отличават от скрабовете с характерно въздействие върху кожата. Скрабът премахва мъртвите клетки с помощта на абразивни частици, тоест е механично почистване. Думата «абразив» произлиза от латинската дума «абразио» и означава остъргване, драскане. Тази процедура е доста травмираща за кожата.

За разлика от скраба пилингът  премахва мъртвите клетки, като ги разтваря, без да травмира кожата. Пилингът е процес на олющване на горните слоеве епидермис и папиларния слой на дермата. Той стимулира процесите на регенерация в кожата и спомага нейното обновяване.

Спокойно може да се доверите на пилингите, които предлага Компанията TianDe. Всички пилинги TianDe съдържат висококачествени екологично чисти естествени суровини, а голям брой активни  вещества гарантират тяхната висока ефективност и деликатен ефект. Не съдържат абразивни частици омекотяват, не предизвикват дразнене и зачервяване на кожата, което прави процедурата изключително проста и достъпна за всеки. Пилинг на лицето се извършва един път на 7 – 14 дни, в зависимост от типа кожа.

МАСКИ ЗА ЛИЦЕ
Грижа за кожата на лицето - златни правила - тианде

Козметичните маски за лице като допълнителен вид грижа за лицето, играят важна роля и са най-добрия начина за поддържане, възстановяване, освежаване и справяне с проблеми в грижа за кожата на лицето.

Периодичното използване на подходяща маска за лице води до удоволствието да имате здрава и красива кожа. Тя работи като набавя необходими на кожата елементи – овлажняват, подхранват, почистват, тонизират.

Популярни и обичани от всички маски TianDe, са прост и работещ начин за активизиране на кожата и дават мигновени резултати: подобрява се тенът на кожата, възстановява се еластичността на тъканите, а «Ефектът е върху лицето».

Не забравяйте, че кожата има възрастови особености, според които трябва да се подбират козметичните продукти.

Специалистите съветват при избора на продукти за грижа за кожата на лицето да се избират продукти от една и съща серия, тогава те ще се допълват и дори ще засилват действието един на друг.

Сериите за лице на Тианде може да разгледате тук 👉 козметични серии за лице.

Прочетете повече
Clear Filters

Откъде да вземем биодостъпен колаген? Всички искаме да останем млади, красиви и здрави възможно най-дълго. В преследване на младостта мнозина,…

Не е тайна, че днес най-модерната усмивка е здравата усмивка. И не става въпрос за фасети или избелени до син…

Бъдете готови да блеснете във всеки един момент! Не пропускайте лятното настроение! Лятото дава възможност на всеки от нас да…

Чудотворните водорасли обновяват клетките отвътре и отвън – ФУКОИДАН Природата на земята е уникална, а нейната флора разкрива пред човечеството…

Безопасни превръзки за момичета и жени „Енергия на билките“ Всички редовни клиенти на компания ТianDe знаят, че в продължение на много…

“Хранене” за кожата – най-добрите серуми  Тианде! Чувствате ли, че кожата ви няма достатъчно обичайни грижи и се нуждае от…