Scroll Top

Кедрова напитка: има ли нещо от кедър там?

Кедрова напитка: има ли нещо от кедър там?

Почти всеки, който за първи път пие разтворимата кафе напитка „Кедър“, с изненада си задава въпроса: „Какво има от кедър – кора или ядки?“

Често се случва, да не асоциираме разтворимите напитки с полза, но в нашия случай не е така.

В днешната статия ще ви разкажем подробно какво съдържа кедровата напитка и защо определено трябва да я опитате.

Първо, напитката за кафе се основава на цикория. Известно е, че цикорията е най-популярният заместител на кафето – здравословен и натурален. Благодарение на липсата на кофеин, както и сладкия  вкус, тя е идеална за хора с наднормено тегло, диабет и дори бременни жени.

кафе напитка „Кедър“
С какви полезни свойства е известна цикорията?

На първо място, има общоукрепващ ефект, идеално подобрява имунитета, има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, кръвоносната и нервната система. Тонизира и ободрява, без да стимулира нервните клетки. Цикорията е естествен източник на инулин, чието съдържание достига 60%. А инулинът е разтворима фибра, която е естествен пребиотик. Той не се усвоява, а навлиза в дебелото черво, подхранвайки полезните бактерии и подобрявайки функционирането на целия организъм.

Освен инулин, инстантната кафе напитка съдържа екстракт от червен корен. Червеният корен е наистина уникално растение. От древни времена алтайските шамани са го използвали за борба с голямо разнообразие от заболявания. Червеният корен се смята за едно от най-полезните растения в Сибир. Има много богат химически състав – естествен антиоксидант, адаптоген и имуностимулатор. Компонентите на растението в комплекса имат положителен ефект върху всички системи на тялото, особено върху женското и мъжкото здраве. Червеният корен, подобно на цикорията, перфектно тонизира и подобрява мозъчната дейност.

В състава има и гъба  –  екстракт от известната чага. Гъбата чага се използва от векове както в Алтай, така и в цял Сибир. Хората я наричат ​​„гъбата на безсмъртието“, смята се, че е способна да победи 100 болести. Чагата подобрява общото здравословно състояние на човека и укрепва имунната му система. Тази невероятна гъба съдържа много полезни компоненти. Нормализира всички видове метаболизъм в организма, помага за справяне с умората, поддържа жизненост и работоспособност. Чага понижава нивата на кръвната захар и холестерола. И освен това е естествен антиоксидант.

И сега стигаме до най-важната съставка на кедрова напитка – екстракт от кедрови ядки.

Кедровите ядки съдържат рекордно количество аминокиселини, витамини, висококачествени протеини, въглехидрати, макро- и микроелементи и други полезни вещества. Кедровите ядки повишават физическата издръжливост, подобряват функционирането на стомашно-чревния тракт, ендокринната и сърдечно-съдовата система и спомагат за елиминирането на отпадъците и токсините от тялото.

Както можете да видите, в напитката наистина има „нещо кедрово“ и това е екстракт от кедрови ядки, които придават на напитката същия орехов вкус и лек „опушен“ аромат.

Други ползи от Кедровата напитка

Благодарение на натуралния си състав, всеки ще може да се поглези с кафе напитка, дори и тези, които се придържат към диетично и лечебно хранене.

Напитката ще ви даде бодрост и активност, ще възстанови защитните сили на организма, ще помогне за укрепване на сърдечно-съдовата система, ще подобри храносмилателните и метаболитните процеси. Освен това ще подобри имунитета, ще нормализира нивата на холестерола и кръвната захар. Обогатява с полезен витаминен комплекс.

Разтворимата кафе напитка „Кедър“

Разтворимата кафе напитка „Кедър“ на ТианДе може да се консумира по всяко време на деня. Тя действа върху тялото възможно най-нежно.

Приготвя се лесно: просто добавете вряла вода в чаша и продуктът е готов за консумация.

Благодарение на удобната форма на компактно саше, любимата ви кедрова напитка винаги ще бъде под ръка. Силата на тайгата, нейният неописуем аромат и заряд от жизненост – където и да се намирате!

Прочетете повече
Clear Filters

Поддържайте кожата си във форма! 35 – време е да засияеш с младост! За момичетата на тази възраст и техните…

Гръцки орех – за чистота в организма Какви превантивни мерки трябва да се предприемат, за да се намали рискът от…

Есенция за суха кожа в допълнение! Грижата за кожата отдавна се е превърнала в истински ритуал: първо премахваме грима с…

Чиста, копринена коса с Master Herb Дори децата знаят, че през пролетта козината на животните започва опадва. През пролетта, когато…

Стрес код: Vita Derm за кожа без стрес Колкото и тъжно да звучи, стресът е навсякъде. Всяко преживяване и вълнение…

Как да се спасите от цистит? Ако сте жена, тогава знаете за цистита от първа ръка. Според статистиката жените страдат…