Scroll Top

Древни китайски традиции и тайни за красота

Древни китайски традиции и тайни за красота

За никого не е тайна, че именно Китай отвори за света много от най-ефективните компоненти за поддържане на здравето и запазване на красотата.

Във всяка китайска провинция има хора, които и до днес пазят древните рецепти, предадени им от техните предци. В зависимост от географските ширини и местния климат, всяка провинция има своя основна съставка за красота.

Китайците обръщат специално внимание на косата. Много китайски традиции по някакъв начин са свързани с косата, нейната красота, растеж, цвят.

Нека разгледаме една от тези древни китайски традиции и тайни за красота.

В един от автономните райони на Китай, в малко селце, наречено Хуанлуо, има древна традиция, която местните жени все още почитат. И именно заради тази традиция целият свят научи за малкото селце и то влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

Древни китайски традиции и тайни за красота

Дългата коса в Хуанлуо представлява богатство и просперитет. Жените се подстригват само веднъж в живота си, в деня на пълнолетие. Щом се подстриже момата, тя може да си търси младоженец. Подстриганите къдрици се пазят в дома й. След това от тях се изплита венец и се предава на младоженеца в деня на сватбата. Косата на жените от това село достига средна дължина от 1,4 метра, а абсолютният рекорд е платно от коса с дължина 2 метра!

Спазването на тази традиция е донесла финансово благополучие на жителите на селото, тъй като днес приходите от туристическия поток са много прилична сума.

Древни китайски традиции и тайни за красота

Как да отгледаме толкова дълга коса? Жените от това село знаят една специална тайна – мият косите си с ферментирала оризова вода.

С какво е полезен този компонент?
Древни китайски традиции и тайни за красота

Факт е, че оризовата вода съдържа огромно количество аминокиселини и минерали, които имат положителен ефект върху растежа на косата. Освен това съдържа растителни протеини, които буквално съживяват косъма.

Откъде да си набавите ценните растителни протеини за коса?

Растителни протеини, а именно хидролизиран оризов протеин, са включени от специалистите на TianDe в легендарния балсам от серията “Златен Джинджифил”.

Древни китайски традиции и тайни за красота

Работейки заедно, екстрактът от джинджифил и други билкови екстракти в продукта имат невероятен ефект върху косата.

А именно:

засилва се растежа на косата;

✅ падането спира;

✅ появява се естествен блясък на косата.

След прилагане на серията, косата става силна, кичурите прилягат плътно един към друг.

Между другото, серията „Златен джинджифил“ е разработена по рецепти на източната медицина и се произвежда в Китай.

Искате ли и вие дълга и силна коса като жените от село Хуанлуо? Използвайте най-автентичния и ефективен шампоан и балсам със златен джинджифил!

Прочетете повече
Clear Filters

Поддържайте кожата си във форма! 35 – време е да засияеш с младост! За момичетата на тази възраст и техните…

Гръцки орех – за чистота в организма Какви превантивни мерки трябва да се предприемат, за да се намали рискът от…

Есенция за суха кожа в допълнение! Грижата за кожата отдавна се е превърнала в истински ритуал: първо премахваме грима с…

Чиста, копринена коса с Master Herb Дори децата знаят, че през пролетта козината на животните започва опадва. През пролетта, когато…

Стрес код: Vita Derm за кожа без стрес Колкото и тъжно да звучи, стресът е навсякъде. Всяко преживяване и вълнение…

Как да се спасите от цистит? Ако сте жена, тогава знаете за цистита от първа ръка. Според статистиката жените страдат…